Friday, April 3, 2009

Tag : Hajat a.k.a. Whistlist

Dah lama perasan tag dari k.Wid ni tapi tak sure kalau-kalau k.Wid ada ramai kawan nama Mun...hehe... tq k.Wid.. tag best nih... so, suka nak jawab...huhu...

Memandangkan birthday tak kunjung tiba lagi dan memandangkan abi pun berada di Perak sekarang... boleh la nak wat whistlist ni... untung-untung ada barang yang datang time birthday... tak pun time abi kelik dari Perak nanti... kan abi kan...

But... cam K.Widayu kata jugak, sebenarnya banyak dah yang Allah bagi kat kita... syukur sangat atas segala nikmat yang Allah bagi, Alhamdulillah...

Dah memang sifat manusia cam kita semua ni terutama umi la... x pernah puas dengan apa yang kita ada.... dan memang selalu kita berdoa ngan ALlah minta macam-macam... yang pasti tak salah meminta dariNya kerana sememangnya Allah menyuruh kita bermohon kepadaNya kerana hanya ALlah yang berkuasa atas segalanya... Subhanallah!
"Ya Allah, aku tidak ada daya dan kekuatan... melainkan daya dan kekuatan yang Engkau pinjamkan padaku dan Engkau boleh mengambilnya bila-bila yang Engkau mahu... ampunkan hambaMu dan jadikan aku hambaMu yang bersyukur..."

Panjang pulak celoteh umi sebelum sampai kepada maksud senarai whistlist umi ni... kalau memang dah tertulis rezeki umi untuk dapat semua ni pasti dapat insyaALlah...

The rules are:
1. Make a list of what you want on your birthday
2. The list should be 10 numbers
3. Give it to 10 frens of yours

So, jom layannnnnnnn whistlist umi....

1. menunaikan Haji ke Mekah (abi dah pergi, jadi tolong jaga Nuruddin ek... hehe... biar umi lak gi haji waktu usia masih muda ni.... tapi sebenarnya lagi seronok gi ngan suami sendiri tapi sape nak jaga nuruddin? huhu...)

2. nak gi melancong ke Bandung ( bila ek kita nak gi abi?)

3. nak gi Pulau Redang lagi... (tapi yang ni nak tunggu Nuruddin setahun la best sikit sebab dah boleh jalan...)

4. nak sangat bread maker supaya senang nak wat roti sendiri, roti pizza, pau dan macam-macam roti lagi... nak menguli doh cam leceh... lagipun ma, abah dan abang suka sangat roti... hari-hari duk beli roti... kalu boleh wat sendiri cam best pulak...

5. nak handbag baru... sekarang pakai yang hantaran... dia nyer kiut sangat jadi xleh nak sumbat2 barang nuruddin banyak2 dalam tu... jadi nak yang besar sikit tapi biar la berkualiti cam Sembonia or Bonia gak.. Carlorino pun ok juga... hehe..

6. nak netbook yang boleh muat letak dalam handbag umi.... wat searh internet dan keje2 sekolah... abi tolong servey yang paling bagus ek... hehe...

7. nak gelang tangan (pelaburan bentuk emas) yang ada design nama kita berdua... (yang ni nak pakai duit hantaran abi kasik umi hari tu ok jugak... x guna pun lagi except tambah pelaburan dalam Public Mutual Islamic Fund sahaja...)

8. nak abi berjaya dalam tanaman fertigasi... ameen...

9. nak jadi isteri yang solehah, dikurniakan suami yang soleh serta anak-anak yang soleh dan solehah... ameen...

10. last... dan inilah yang paling utama sekali yang kita kena pastikan dapat iaitu kebahagiaan dunia dan akhirat kita... moga Allah memberkati hidup kita semua dunia akhirat... ameen...

Selain1, 9 dan 10... yang lain-lain tu banyak yang dunia je... hehe...


10 friends yang umi nak tag... kak raudhah, kak faizah, kak suhaila, kak zahrah, sanaa, durratul khair, k.baity trg, fauziah apau, ridwanto dan muhasabiey...

Actually whistlist ni umi tuju khas untuk abi a.k.a abang tersayang.... tapi kalau ada sesiapa yang rasa nak bagi hadiah kat atas tu time birthday umi nanti ke, boleh juga... ;)

3 comments:

sanaa said...

nak netbook amik sony nyer lah... tp mahal lah.. keke..

ku suka my netbook asus.. modern look. acer quite cheap, but ada prob kt scoll mouse tu, check reviews k.

iu @ wid said...

baik2nye whistlist..hihi..

adeeb..tunaikanlah permintaan isteri nii...hehehe.. :)

tq mun sudi jwb tag!! :D

Anonymous said...

pergh mantop nyer list
huhu
kaksarah

Mari berzikir...

2nd baby...

Lilypie Pregnancy tickers

Kondisi baby...

Lilypie Maternity tickers