Monday, September 8, 2008

Kini Bertiga...


Salam....
Sori la Sanaa...bukan xnak update....tengah x berapa sihat ni takleh lama2 duduk kat depan comp...My hubby tu tau la sibuk dia... ;) Anyway aku coretkan gak la sikit untuk tatapan sahabat2 yang menanti khabar dari kami bertiga....

Alhamdulillah...hari ni masuk hari ke 15 usia Nuruddin...namun demam kuning yang dikesan semenjak hari ke-4 kelahirannya belum juga hilang...namun syukurlah tahap SBC dh semakin menurun sekarang...Ubat yang diberi hanyalah susu ibu secara intensif...dan aku terpaksa la minum susu kambing kerana dikhabarkan baik untuk baby kuning ni...

Nuruddin cepat membesar...sekarang beratnya dah 3.5 dan mungkin lebih....kuat menyusu bila dah bangun tapi kalu time tido tu nak kejutkan bagi susu mmg payah sangat (ikut sape la ni ek?huhu).....mmg x sabar nak tunggu dia besar dan nak bercakap2 ngan dia...skrg bercakap ngan dia tapi xde respon lagi...hehe...cuma matanya tak berkelip tengok ummi dia mungkin untuk memahami setiap bait kata yang keluar...pandainya anak ummi...


Sekarang dapat merasai kehidupan seorang ibu...malam menjadi pendek...siang menjadi sibuk...memang kena ada persiapan mental dan fizikal betul...Aku pun dah cuba breast pump feeding yang dibeli suami minggu lepas...ok la walaupun letih gak mengepam rupanya....dan yang merisaukan aku Nuruddin xnak pun minum susu aku melalui botol susu tu....tapi masa masih panjang, aku akan pelan2 ajar dia nanti...Aku pun dah sihat sedikit sekarang...boleh mandikan Nuruddin sendiri dan siapkan dirinya dan diriku juga...bertungku sendiri dan pakaikan bengkung sendiri (kecuali bengkung rempah kena suami juga yang pakaikan...)Dan aku betul2 rasa bertuah sbb suami sangat membantu dalam semua kerja dan hal berkaitan kami...Jadi kerja2 xde la berat sangat bila ditangani bersama kan...Terima kasih abang!


Ramadhan yang tiba tahun ini dirasakan paling berbeza dalam hidupku...betul2 berada dalam dunia yang berbeza...perubahan status...perubahan tempat tinggal...perubahan suasana...perubahan perasaan....perubahan macam2....namun semua ini merupakan sejarah yang bakal tercatat dalam kamus hidupku...dan aku bersyukur padaMu ya Allah dengan semua ketentuan yang telah Engkau aturkan untukku...Alhamdulillah...


Untuk terakhirnya mintak sahabat2 doakan Nuruddin cepat2 sembuh dari demam kuning (jaundice) ni ye...dan juga tak lupa nak ucapkan Ramadhan Kareem...selamat memeriahkan Ramadhan Al-Mubarak.....Rebutlah kesempatan yang diberi dengan sebaik2nya....Moga Allah berkati hidup kita semua dunia akhirat....Maafkan salah silapku jika ada...Halalkan segalanya...Terima kasih...

2 comments:

purple said...

hehe... tq for the update :D

moon, kau rehat elok2 k... mesti berbeza skrg kehidupan kau kan...tp bila si kecil di dpn mata, penat smua sure hilang.

doakan ku jua k... bila2 masa je ni, hrpnya sblm raya.

-sanaa-

lovelymummy said...

tahniah moon...ank aku dlu pn kene gak kuning..ko rajin2 mandikan dia ngan air pokok dukung anak or daun belimbing buluh..ni petua org2 tuala...kita try jela..apesalahnye..anak aku dh ok..lagi 3 ari dh nk sebulan..skg dia dh pandai senyum..hehe

Mari berzikir...

2nd baby...

Lilypie Pregnancy tickers

Kondisi baby...

Lilypie Maternity tickers