Saturday, May 23, 2009

Tag- the 6th Sense

Ummi dah lama hutang tag oleh 2 orang untuk tag yang sama iaitu from Sanaa dan Kak Baity... jadi untuk tidak mengecewakan mereka, ummi nak jawab juga tag ni... instructions untuk tag ni mudah je, tengok kat bawah ni:

1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged.

So, ummi bukak la My Pictures dalam PC abi ni dan bukak folder yang ke-6... ummi pun upload gambar tersebut di entry ini...

dan... inilah gambarnya... nama folder gambar ni, Asbabul Nuzul..nape ntah abi pilih nama folder camtu, agaknya untuk nyatakan sebab turunnya kereta ini ke bawah kut...

Sadis sungguh gambar ni kan?... ex - sahabat-sahabat seperjuangan di UTM mesti cam gambar kereta ni...

Banyak sungguh jasa DR 1445 ini untuk jemaah Islam di kampus... sehinggakan saat-saat akhirnya di UTM pun hancur dalam perjalanan ke tempat program jemaah... moga Allah membalas segalanya dengan balasan yang sebaik-baiknya...

Ummi kisahkanlah sedikit berkenaan tragedi yang menimpa kereta abi yang telah diguna pakai olehnya semasa pengajian di UTM satu ketika dahulu... (ummi pun sempat la merasa beberapa kali naik kereta ni... tapi time tu kami tiada apa-apa relationship istimewa lagi... walaupun ummi tak nafikan perbualan spontan dalam kereta ini menyebabkan abi tak boleh lupakan ummi... haha...)

Kejadian berlaku sekitar tahun 2004... sahabat abi, Piye Nordin (bukan nama sebenar) meminjam kereta abi untuk dibawa ke program di sekitar Sedili... dalam perjalanan yang membawa 4 orang anak usrahnya itu, kereta yang dipandu terbabas dan telah menjunam ke dalam parit ... kereta terpaksa di tarik ke workshop dan didapati kerosakan teruk pada enjin dan bahagian-bahagian lain... namun syukur semua nyawa di dalam kereta tersebut selamat....

Abi tidak terlibat dalam kemalangan ini kerana hanya memberi pinjam keretanya untuk digunakan... abi telah berusaha untuk memulihkan sepenuhnya DR namun gagal... dan memandangkan keadaan DR masih lagi kurang baik walaupun setelah dibaiki, ma abah dan abi bermesyuarat untuk menjual sahaja DR tersebut... maka, saat itulah berakhirnya kelibat DR dari UTM dan juga rumah di KB ini....

Walaupun DR telah tiada, namun nama DR kekal harum di bumi UTM dan juga masih menjadi sebutan dan kenang-kenangan yang indah untuk kami kerana selain sumbangannya terhadap gerak kerja jemaah, DR jugalah yang telah membawa kepada pertemuan fillah ummi dan abi yang menjadi putik kepada Baitul Muslim yang sedang umi dan abi bina hari ini (untuk pengetahuan nuruddin)...

Itu sahajalah sedikit penerangan berkenaan gambar tersebut... dan untuk akhirnya, berikut adalah 6 orang yang ummi nak tag :

1. kak wid

2. kak su

3. najwa


4.
kak raudhah

5. kak faizah


6. mok su

2 comments:

iu @ wid said...

salam muunn..
comelnye gamba nuruddin kat atas nuuu..;D

akak da wat tag ni dlu.. kire leh skip la yee... ehehee.

leh tengok kt cni http://iurf.blogspot.com/2009/02/tag.html

take care!!

rahfity said...

samalah keta abg adeeb dgn keta ana.. wcm1997.. sedih2..

Mari berzikir...

2nd baby...

Lilypie Pregnancy tickers

Kondisi baby...

Lilypie Maternity tickers