Tuesday, December 22, 2009

Cuti dan belajar...

Beberapa hari kebelakangan ni baru dapat rasa mood cuti sekolah walaupun beberapa hari sahaja lagi yang tinggal untuk sekolah dibuka bagi sesi tahun hadapan.... sebabnya dah terasa boring sangat kat rumah...huhu... memang takde can dah nak jenjalan cuti ni... asyik sibuk mengadap buku jah... bila habis exam, selain duk urus kerja rumah, dah tak tau nak buat apa pulak... adusss...

Terima kasih tak terhingga pada abi yang korbankan 10 harinya untuk bersama-sama umi di UUM. Abi bersusah payah jaga nuruddin dari 8.00 pagi sampai 6 petang setiap hari.. kadang-kadang dilanjutkan ke malam sebab umi ada discussion dan assignment... terharu umi dengan pengorbanan besar abi... thanx so much abang!

Tiada kata-kata yang lebih indah apabila kita menemui kekasih hati yang boleh bersama-sama kita dalam suka dan duka... sabar melayan kehendak dan kerenah kita yang entah apa-apa... bertolong bantu mengurus rumahtangga, memasak dan sebagainya... sangat memahami kita... berlemah lembut dengan kita... erm..cukup la tu, nanti tak mandi pulak abi... Ya ALlah berkatilah hubungan kami dan tetapkan kami dalam ikatan suci ini hingga ke syurgaMu... ameen...

Bulan ni masuk 2 tahun ikatan kami sebagai suami isteri... baru 2 tahun... masih jauh dan panjang ranjau dan duri yang menanti... entah bagaimana perjalanan yang di hadapan itu... moga ALlah permudahkan segalanya...

Ops.. cerita pasal nuruddin pulak, alhamdulillah 10 hari diasuh oleh abi, akhirnya nuruddin dah boleh terima FM... memang umi sedih jugak x dapat teruskan BF, tapi demi kebaikan anak yang kat dalam, anak yang kat luar dan kondisi umi yang dah bertambah tanggungjawab dan jadual lain, terpaksa umi korbankan dengan berat hati.... cuma kadang-kadang umi bagi jugak BF bila nuruddin nampak sedih sangat...

Di UUM, kami menetap di rumah tamu kolej, mujur ada sahabat ex-UTM yang jadi lecturer kat sana, ingat tak pada Presiden MPM 2004, Kamarul Irwan (Kem).. dia la yang menguruskan pasal penginapan.. alhamdulillah sangat selesa... thanx Kem! Abi pun ada teman 2 orang lagi suami yang turut sama mengasuh anak mereka yang sebaya nuruddin di rumah.. jadi abi taklah stress sangat sebab masih ada yang senasib dengannya... ;)

Kat Kedah, kami dapat kumpul ngan sahabat-sahabat UTM di rumah Yusuf... isteri dia masak spesial malam tu... Azrul Hisham pun sempat belanja kami di Kuala Perlis... terima kasih pada semua sahabat yang membantu dan meraikan kami di Kedah baru-baru ni... inilah fungsi nya sahabat seperjuangan... even takde family kita di mana-mana kita jatuh, insyaALlah masih ada sahabat sahabiah kita yang ALlah sediakan untuk membantu...

2 comments:

alayyubi said...

tahniah utk adib yg menjadi babysitter... is that adib perform well to take care of his daughter eh? :)

Munirah Binti Embong said...

miji..not daughter la.. son..

anyway adib is the best abi in the world.. wohaaa..

Mari berzikir...

2nd baby...

Lilypie Pregnancy tickers

Kondisi baby...

Lilypie Maternity tickers