Saturday, October 11, 2008

Salam Untuk Perantau...

Salam...

Disebabkan oleh permintaan dari adikku, Norzifah untuk melihat gambar2 ahli keluarga kami yang terkini terutamanya anak2 sedara dia yang ramai dah dia tak tengok lagi...jadi aku postkan la kat blog ni perkembangan terbaru adik beradik aku...sian gak kat dia dah 3 tahun tak balik beraya di Malaysia ni..."rindu gila unta kat antum semua", katanya...(berahi benor adik kat unta sekarang ni ye...korang dah jadi kawan baik ek ;)... ). So, aku bagi can la dia (adik aku) tatap puas2 gambar kami adik beradik ni...

Kepada Norzifah harap berpuas hati ngan gambar terkini kami semua...dan moga Allah temukan kita jua nanti...bersabarlah menempuh cabaran hidup di sana...kuatkan semangat untuk terus berjuang menuntut ilmu ALlah yang banyak ni...harap terus kuat dan tabah...kami semua yakin dengan kecekalanmu...good luck adikku!


Our parents, Che dan ayah tersayang...
Che Ku Teh Binti Che Ku Mahmud dan Embong Bin Mamat

Anak pertama : Faridah ( Kak Dah)
Faridah + Abang Badrul Hisyam
Muhammad Luqman Hakim, Muhammad Adam Fikri dan Muhammad Muaz Iqbal

Anak kedua : Zulkifli (Abang Pie)
Zulkifli + Syamsiah
Nurul Saadah, Muhammad Umar Yusof, Anis Mawaddah, Ainul Mardhiah dan terbaru Muhammad Anas Mansor
p/s: atas dukungan K.Syam tu anak A.Sir...masa amik gambor a.Sir sekeluarga, Aisyah tengah tido...

Anak Ketiga : Syafiee (Abg Sa)
Syafiee + Yosni Suhaila
Kembar Asy Syifa dan Asy Syaima', Ahmad Mukhlis dan terbaru Maghfirah

Anak keempat : Muhammad Hamka (Abg Ka)
Hamka + Nurhaniza
Muhammad Haikal, Muhammad Adha, Najiha dan terbaru Muhammad Hazkir


Anak kelima : Mohd Nasir (Abg Sir)
Nasir + Nor Zehan
Muhammad Naim, Muhammad Najmi dan terbaru Aishah (atas dukungan Kak Syam)

Anak keenam : Rodiyah (Kak Loo)
Rodiyah + Wan Aminuddin
Wan Muhammad Huzaifah dan terbaru Wan Muhammad Umair
p/s : gambor abg amin x sempat disnap sbb dia balik raya kejap je pagi tu ptg dah masuk keje balik...biasa la petronas..

Anak ketujuh : Munirah (Pemilik blog)
Munirah + Adib Faisal
Adib Nuruddin

Anak kelapan : Norzifah (orang panggil dia adik...)


Last : Maisarah (Bongsu)
Oleh kerana dia pun masih belajar cam kakak atas dia tu dan tak kahwin lagi, jadi amik gambar dia ngan che ayoh la...sian plak kalu amik gambar dia sorg2 jah....

Ha...ada lagi... special person in our life... siapa lagi kalu bukan kakak kesayangan kita...K.Har (Norlehar Embong)... tapi sori ye, terlupa nak amik gambar k.har sekeluarga... yg ni pun kira ok la ek... anak k.har masih 7... yg paling kecik tapi sekarang dah besar, Fadhil Nur... Imran (yang sulong) xde raya tahun ni.. beraya kat oversea 1st time...

Kat bawah ni ada slide hari raya di umah che ayah kat chendering untuk tatapan adik bagi pengubat sedih di kala sunyi...



Tambahan : Adik Abg Adib (Nabila Hanis) akan naik flight pada subuh 16 Oktober ke Kaherah, Mesir... dia bawa sekali handset adik... jangan lupa carik dia di rumah Kelantan or dia akan carik adik di rumah Terengganu... Ni gambar dia... Dia sebaya ngan Imran dan sama2 course medic...


Gambar Raya 1



Gambar Raya 2

4 comments:

nazifah embong said...

terima kasih ats semua gambar2 ni..terubat rindu...cam x caya semua dah besar...abg2 kite pun dah besar gak..hehe...

krem salam semer...kullu am waantum bilkhair....

ada umur kt jumpa lg.....klu xder rezki jumpa kt dunia,kt jumpa ky akhirat...ameen...huhuhu...

jg diri bebaik...minum susu byk2..tiap2 ari ank yg menyusu ambik kalsium ummi dia....

ada rezki kt jumpa thn depan...nk adk balik sorang ke berdua?hehe,..

syurga anak terletak dibawah telapak kaki ibu...syurga isteri terlatak dibawah redha suami...

Mun said...

hari tu dah sent byk gambar2 raya ke email adik tapi satu pun x dapat...frust jugak...jadi publish kat blog la senang sikit...

kami lagi suka kalau adik balik berdua..hehe...

selamat berjuang!

imran said...

wah...blog cik nirah cam blog keluarga..

Niza said...

ye, blog keluarga yang berjaya dunia akhirat. ;-)

Mari berzikir...

2nd baby...

Lilypie Pregnancy tickers

Kondisi baby...

Lilypie Maternity tickers