Tuesday, November 18, 2008

Cuti Sekolah???

13 November merupakan tarikh terakhir persekolahan... hati aku pun dah mula berbunga-bunga ceria... pelbagai tempat dirancang untuk menghabiskan cuti... rumah che di Chendering? jalan2 ke KL? memenuhi undangan ke Perlis? lawatan ke Langkawi yang diurus oleh sekolah? Erm... rupa-rupanya cuti kami tak lama... hari Ahad sahaja, hari Isnin minggu depan dan seterusnya masih bekerja seperti biasa... ingatkan cikgu pun boleh cuti sama macam pelajar, rupa-rupanya kami semua (baca :mualim dan muallimah) masih perlu ke sekolah sehingga habis bulan November ini...

Hasil mesyuarat keluarga, kami memutuskan untuk ke Kuala Lumpur... alasan pertama, hubbyku ada meeting alumni UTM di Kuala Lumpur dan tambahan alasan adalah untuk menziarahi adik beradik dan bapa saudara kami memandangkan ada adik beradikku yang masih tidak mengenali hubbyku kerana kami jarang sekali dapat bersua... sambil2 tu dapat la kami mengenali rumah mereka... walaupun tempoh 4 hari 3 malam tidak cukup untuk memenuhi kedatangan semua rumah adik beradik kami di KL, namun memadai la untuk satu permulaan kepada pengenalan yang lebih jauh selepas ini... bayangkan, aku ada 3 orang abang dan 2 orang kakak di KL manakala hubbyku ada 3 orang abang dan sorang kakak serta sorang bapa saudara di KL... jumlah semuanya 10 kelurga... mana sempat... (maaf pada abang2 dan kakak2 yang kami tidak sempat jumpa tempoh hari)...

------------------------------------------------------------------

Sedikit laporan perjalanan kami ketika di Kuala Lumpur...

Khamis, 13 November jam 3.00 petang bertolak dari sekolah terus ke Kuala Lumpur... sampai jam 12 malam di rumah Abe Amir dan Kak Na di Shah Alam... aktiviti borak2 dan tidur....

Jumaat, 14 Nov jam 12 tengahari keluar jalan-jalan sekitar Kuala Lumpur... gi Midvalley Megamall sampai petang... terus ke rumah Abe Yeh dan Kak Nor di Puchong... oleh kerana jalan jem, 8.30 malam baru sampai... seperti biasa, aktiviti borak2 dan tidur...

Sabtu, 15 Nov jam 10 pagi bertolak ke tempat meeting di Puchong... selesai meeting jam 1 tengahari terus ke Sungai Merap Kajang, rumah Abe 'Ad dan Kak Zah... makan masak tempoyak ikan patin temerloh... borak2 dan rehat2 sementara tunggu Kak Ha yang baru habis on call tapi tak muncul2 juga... then jam 6 petang kami terus bergerak ke rumah Kak Lah di Kajang untuk bermalam di sana... aktiviti borak2 dan tidur...

Ahad, 16 Nov sepatutnya ada meeting di Serdang tetapi telah dibatalkan... kami ubah jadual, jam 9 pagi kami ke rumah Pok Su Im dan Mok Su Ze di Putrajaya, aktiviti mengenal menantu (walaupun agak terlewat)... then pukul 11 pagi ke Alamanda dan round2 Putrajaya... jam 2 petang bergerak ke destinasi terakhir, ke rumah abang Pie dan Kak Syam di Cheras Baru... pukul 3.30 petang baru tayar kereta bergolek pulang ke Kota Bharu kembali... 12 tengah malam selamat tiba di Kampung Kota, Kota Bharu...

---------------------------------------------------------------------

Esoknya Isnin, kembali bertugas...

2 comments:

zinnirah said...

salam.. wa.. cik niroh datang sini dop kabo pun.. dekat doh umoh cik Lah ngn ukm.. kalu tau buleh nabilah g sana.. huhu..

Mun said...

ops...oyat ke ayoh nabila je...ayoh dah nak balik temerloh jadi tak sempat singgoh umah ayah kat damansara... ayoh ada kabo yang nabila cuti minggu depan, jadi x kaco la...maaf ye...insyaAllah kita jmpa raya haji ni di rumah che... kat umah che korban sekor lembu tahun ni...

Mari berzikir...

2nd baby...

Lilypie Pregnancy tickers

Kondisi baby...

Lilypie Maternity tickers