Sunday, November 2, 2008

Keterujaan...


Semalam bungkusan Medela Harmony dah sampai dari k.aja... Aku order pagi jumaat, petang Sabtu dah selamat tiba di pangkuan... petang tu juga aku test walaupun baru je lepas menyusu Nuruddin.. .dapat la 2oz walaupun masih kekok menggunakannya... pasti belum ketemu skill yang betul... ;)


Hari ini cuba lagi belajar menggunakan medela harmony... juga selepas susukan Nuruddin, bila try, dapat 6oz... kira ok la kan sebab Nuruddin dah minum separuh... hehe...


Anyway apa yang ingin aku kongsikan adalah keterujaan menggunakan Medela Harmony yang walaupun mungkin agak mahal bagi sesetengah orang..200 ringgit tapi pelaburan ini berbaloi dan cukup bermakna jika dibandingkan kita memberikan susu formula untuk anak2 kita...sebenarnya harga ini lebih murah jika dibandingkan dengan harga susu formula untuk 2 tahun...dan yang pasti terlalu banyak khasiat susu ibu jika kita ingin huraikan...aku benar2 berazam untuk memastikan Nuruddin dapat fully breastfeed selama 2 tahun...insyaAllah ameen...


Bagi ibu2 yang mencari breast pump yang sesuai dan masih tak cukup badget untuk dapatkan breastpump electric yang harganya atas 500 ringgit, bolehla mendapatkan Medela Harmony... pasti tak menyesal dan sangat berpuasa hati... langsung tak merasa lenguh compare ngan brand yang aku pakai sebelum ini ;)... of course la kan, harga pun jauh berbeza... bukan nak promote cuma sekadar berkongsi kebaikan... apapun syukur alhamdulillah...


Boleh lihat artikel berkenaan kebaikan susu ibu
di sini.

8 comments:

ajasu said...

Assalamualaikum muni, saja jenguk2 blog muni by link yang muni bg. Baru tau yang muni baru dpt 1st baby, Tahniah ...semoga bertambah ramai tentera Allah.. dan semoga niat nk bfeed dipemudahkan jalan oleh Allah. Byk2 doa dan usaha..insyaAllah. Take Care..

Mun said...

'Alaikumussalam...
Thanx k.aja...moga Allah mudahkan urusan kita dalam menjaga amanahNya... moga menjadi tentera2 Allah yang hebat...ameen...

Mun said...

Wah...jeles tul tengok stok susu k.aja...dasyatnya...boleh ke saya dapat macam tu...macam x percaya je ada stok sebanyak tu...jasa medela freestyle besar betul ek...

ajasu said...

jeles ke? hehe... tak de lah best sgt pun. rezeki Allah nk bg kali ni. Letak gambar tuh pon x de niat nk tunjuk sgt, sebagai pembakar semangat jek. Dulu masa bfeed no 2, stok beku dlm freezer, maksimum 8 botol jek tapi Alhamdulillah Allah permudahkan dpt bfeed sampai setahun lebih sebelum pregnant no 3. Dah anak no 3 baru dpt byk tuh stok. Tapi bg saya, ape yang lebih penting, saya dpt perah hari nih n bagi esok. Khasiat tuh penting.. Stok beku utk rotate n emergency jek. Gud luck muni, kalau ape-ape nk tanyer saya, nk share ke..sila lah kita kongsi2 yer.

Mun said...

ok k.aja...xde masalah...banyak nak kena blajar lagi ni..huhu...anyway thanx.. ;)

faizhanim said...

salam mun...

macam mana pakai harmony setakat ni? dah mula kumpul stok tak? thanx sbb bagi k.zah cuba harmony hari tu...best jugak cuma tak dapat banyak...ye la k.zah kan dah biasa pakai avent....kalau mun dah mula membiasakan diri pakai medela harmony ni cubalah kumpul stok EBM banyak2...sure berbaloi beli...k.zah macam teringin plak nak beli medela swing/freestyle tapi macam tak mampu je...

mun said...

to k.zah (faizhanim):

alhamdulillah sekarang dah boleh kumpul stok ebm...seronok guna medela harmony ni...sekali pump kadang2 boleh capai sampai 11 dan 12 oz...memang berbaloi beli...

xkan doktor x mampu kot...lain la macam kami2 ni...hehe....

faizhanim said...

salam mun...Alhamdulillah baguslah kalau dah boleh kumpul EBM...ish..ish..sape kata doktor banyak duit...hehe...bajet dah lari sebab baru ni k.zah kena bayar yuran exam MRCOG part 1 sebanyak 275 pound sterling/RM 1600....nampaknya pakai je la avent ISIS tu...

Mari berzikir...

2nd baby...

Lilypie Pregnancy tickers

Kondisi baby...

Lilypie Maternity tickers