Monday, January 5, 2009

Action!!!!

Sudah masuk 4 bulan lebih... pelbagai aksi, gaya dan gelagat nuruddin yang boleh dilihat sekarang...

Alhamdulillah Nuruddin masih lagi menyusu secara exclusive (tinggal lagi sebulan lebih insyaAllah) dan berat badan cepat naik... walaupun tubuh tak montel tapi padat... bila angkat memang berat sungguh... ma tok pun xleh dah nak dukung lama2 sangat, nanti sakit pinggang ma tok... ummi yang masih muda ni pun boleh sakit2 pinggang kalu duk dukung nuruddin selalu... jadi alternatifnya kami ajar nuruddin duk bawah dan main2 kat bawah sendiri dan nampaknya dia pun selesa begitu... cuma yang pasti kena biar dia nampak ada orang di sekitar dia ataupun ada orang yang bercakap2 dengan dia... sebab banyak betul cerita yang dia nak kongsikan... atok la rajin duk sembang ngan nuruddin...

Kalau ditinggal dia sorang2 camtu jah, pasti dia akan menjerit memanggil sape2... ataupun waktu
dia tak puas hati, terus dia bukak high volume suara dia (berlatih tarannum dari kecil), jadi kena la kami memujuk dengan cara dukung juga.... biasanya abi la yang menjadi mangsa... mujur la abi nuruddin best, selalu tolong ummi jaga dan dukung nuruddin...

Nuruddin lambat sikit bleh meniarap, 4 bulan baru boleh balikkan tubuh... mayb sebab tubuh dia berat, waktu masuk 4 bulan dan gi check up kat klinik, berat dia 6.6 kg... walaupun nuruddin dah boleh balikkan tubuh tapi still tak boleh melungsur tubuh lagi... selalu dia berusaha dengan bersungguh2 untuk bawa tubuh dia ke hadapan, masih lagi tak dapat sebab berat...hehe... sian jugak tengok... bila lelama dah macam tu, mula la dia ngepek (baca :mengomel)...


Nuruddin dah pandai gigit sesuatu, jari sendiri, jari ummi, jari abi, kaki dia sendiri (sebelah dan kadang2 dua2 belah sekali), baju dia sendiri, baju orang lain, selimut, tilam, bantal, mainan dan apa sahaja yang boleh bawa ke mulut.... yang paling terkini, dia suka tidur mengiring... lucu betul tengok... dia ngadap abi, abi ngadap dia, aksi kaki dan tangan dua beranak ni serupa jah... like father like son sungguh...

Inilah antara babak2 aksi nuruddin yang sempat disnap....
kamera... roll.... action!!!


antara habit baru nuruddin, pantang boring sikit hisap jari, pantang hisap jari sikit, dia boring la tu... sampaikan abi dia ikat tangan supaya tak sampai ke mulut... tapi usaha nuruddin yang gigih tercabut gak ikatan tu.... kuat tul nuruddin ni ek... ;)
p/s : gambar ni special dari cik teh (Dr. Nazian Hanna)... cik teh yang snap dari handset dia bersama baju yang cik teh hadiahkan... terima kasih cik teh...


Lagi gelagat dan aksi nuruddin...

4 comments:

cik teh said...

hehe.. pose naked mase mandi..hehe.. nasib baik baby lagi hehe..

Mun said...

xpe.. walaupun naked, bhgn sensored x kelihatan...huhu...

faizhanim said...

tengok nuruddin rasa macam tgk anas plak...teringin nak letak gambar anas dlm blog tapi sibukla skg ni...sama la aksi dia except part gigit kaki tu anas tak sampai kut...hehe

Mun said...

hehe... lama che de x jumpa anas... x sabo tunggu nuruddin dan anas boleh berjalan dan berlari... nanti boleh la diaorg main sama2...

Mari berzikir...

2nd baby...

Lilypie Pregnancy tickers

Kondisi baby...

Lilypie Maternity tickers